17-годишна красавица от Благоевград се окичи с короната на конкурса „Кралица на киселото мляко“

Любослава Аспарухова от Благоевград е новата „Мис Родопи“

0

17-годишното момиче спечели конкурса „Кралица на киселото мляко“ в рамките на четвъртия Международен фестивал на киселото мляко в село Момчиловци.
Това съобщиха организаторите на фестивала. Любослава Аспарухова от Благоевград е новата „Мис Родопи“ – Кралица на киселото мляко 2018. 17-годишното момиче спечели конкурса за красота, който е част от официалната програма на четвъртият Международен фестивал на киселото мляко, който се провежда в смолянското село Момчиловци в битка с 16 красавици.
Тя получи короната от миналогодишната победителка в конкурса Славена Георгиева, а ваучерът от 3 000 лв. бе връчен на победителката от Лиу Пин, изпълнителен директор на корпорация „Брайт фууд“, която произвежда кисело мляко с марката „Момчиловци“ в Китай.

Първа подгласничка на Кралицата на киселото мляко и титлата „Мис Чар“ получи Виктория Учикова от Пловдив. 17-годишното момиче получи наградата си от председателя на борда на директорите на „Брайт Деъри“ Пу Шаохуа.

Журито определи титлата „Мис Фитнес“ и втора подгласничка на победителката да бъде, Теодора Суркова от Момчиловци, като тя получи короната си от председателя на Българския център за инвестиции, туризъм и развитие в Китай Иван Тодоров.
Трета подгласничка и носител на титлата „Мис Мъдрост“, е София Пеева от Пловдив, като наградата ѝ бе връчена от зам.-министъра на туризма Любен Кънчев.

Титлата „Мис приятелство“ в конкурса, е за Сияна Янчева. 18 – годишното момиче от Момчиловци получи най-много гласове от публиката и с това заслужи короната, която й бе връчена от кмета на селото домакин, Сийка Суркова.

Победителката и нейните три подгласнички ще получат възможността да посетят Китай, по програма за популяризиране на киселото мляко и неговите уникални качества. Награденият фонд на Националния конкурс бе в размер на 8 000 лв.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!