16-годишен гимнастик от Благоевград атакува олимпийската квота за Аржентина

0 1 328

Гимнастикът на клуб Пирин 2011 Благоевград Мартин Мишев ще се опита да спечели квота за участие на третите летни младежки олимпийски игри, които ще се проведат от 11 до 23 септември 2018 г. в Буйнос Айрес, Аржентина. Първата квалификация е през май на турнира в Баку.

Предстои ми квалификация в Баку за младежката олимпиада. Очаквам да се предткавя добре, да си вдигна нивото на съчетанията, да изигравам по чисто иможе да имам шанс да се класирам.“,коментира Мартин.
На игрите в Нанджин единственият ни представител в спортната гимнастика Владимир Тушев остана на четвърто място на халки и 17 в многобоя, съобщи бнт2. Постижението на Тушев има голяма стойност, а следващият който може да спечели медал е Мартин Мишев, но преди това трябва да се класира за игрите в аржентинската столица.

„Първо имаме пети месец състезание квалификация в Баку, има една квота за момичета и една за момчета. Ако влезем в нормативи и в точките които се изискват, може би ще отидем в Аржентина“,коментира Александър Марков.
Мартин вече взе участие на голям форум, европейския младежки фестивал в Унгария, където зае 18-то място в многобоя.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!