МВР спипа нелегална рафинерия бълвала по 150 тона дизел на месец

0

Сградата където е произвеждано нелегалното гориво е запечатана и поставена под охрана

Нелегална рафинерия за производство на дизелово гориво бе разкрита в Летница, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. В петък бил засечен и заснет камион цистерна с вместимост 25 т, който влязъл в двора на бившия стопански двор на някогашно ТКЗС.

Около 16 часа в петък представители на Окръжна прокуратура – Ловеч, Областната дирекция на полицията и Митница „Свищов“ пристигат в една от сградите на бившия стопански двор и заварват в процес на производство няколко души, които веднага се разбягали.

Производството е организирано по доста примитивен начин, но рафинерията е действала не от месец-два, а от доста повече време, уточни Вълков, цитиран от „24 часа“.

При акцията в рафинерията е имало около 100 т гориво. По първоначална преценка от фабриката на месец са излизали между 60 и 150 т готова продукция, която е реализирана незнайно къде.

Не е ясно какво количество преработено гориво е излязло от нелегалната фабрика. Тепърва разследващите ще изясняват къде и за кого е било насочено то.

На този етап не са повдигнати обвинения и няма задържани, тъй като се събират още доказателства.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!