Слънчев и топъл петък, в събота снежни виелици

Днес облачността ще се разкъса, над много райони и временно ще намалее до слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 4°.

Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 12°. Вечерта от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта срещу събота в Северна България и високите западни полета, ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°. По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за сряда, 17 януари

vesito

И Благоевград застана зад кандидатурата на Бербатов

vesito

Пътеводител за мокра храна за кучета

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.