Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“. Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациенти

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и управителят на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Теодор Велчев прерязаха лентата на линеен ускорител за лъчетерапия, който вече е монтиран в болничното заведение.
Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници.
По време на церемонията кметът благодари на ръководството и здравните работници за ежедневните усилия, които полагат за здравето на пациентите.
„Каквато и апаратура да имаме, с колкото високи характеристики да бъде тя, няма как да функционира без Вас! Нека си пожелаем по-малко пациенти, а тези, хора, които се нуждаят от лечение да оздравяват бързо“, каза кметът Стоянов.
Новата медицинска техника ще осигури възможност на хората с онкологични заболявания от област Благоевград и съседните области да получат високо качество на лъчелечение. При работа с апарата се използва нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта на пациентите, като се защитават здравите тъкани с точност под милиметъра. Тази система позволява раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени.
Лечението ще бъде извършвано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК.
С въвеждането на линейния ускорител в експлоатация СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД се нарежда до водещите онкологични болници в страната, като ще предлага лечение на най-високо ниво.
Може да бъде изображение с 4 души и Базиликата на Националния храм на Непорочното зачатие
Може да бъде изображение с 13 души
Може да бъде изображение с 3 души
Може да бъде изображение с 3 души, обой, саксофон, кларинет и тромпет
Може да бъде изображение с 8 души, болница и тълпа
Може да бъде изображение с 13 души, линейка и болница

Свързани новини

Благоевградчанка писна: Общината бездейства! С молба до председателя на ОбС Андон Тодоров настоява за промяна в Наредбата за търговска дейност и решаване на проблем със спазването на нощната тишина в града

vesito

В Кресна: Добрият пример е заразителен

vesito

Инж. Венцислав Гърменов: Благодаря ви за подкрепата!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.