Ето какво време ни очаква днес

Днес още сутринта валежите ще започнат да спират, облачността да се разкъсва и намалява до слънчево време, най-късно в Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, в западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина – от изток, сочи справка в сайта на НИМХ. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по Черноморието между 9° и 12°, в София – около 17°. В планините също валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, временно бурен югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°. Над Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Още преди обяд валежите в повечето места ще спрат, след обяд и облачността ще започне да се разкъсва, най-късно и по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за вторник, 24 октомври

vesito

Заличиха „Цар Борис III“ в Охрид от Централния регистър на Северна Македония

vesito

Кметът Методи Байкушев и екипът му се включиха в кампания за даряване на кръв

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.