Ясна е и причината за уволнението на арх.Тинчев! Благоевград е притеснен от саморазправата на кмета! Фейсбук скочи на Камбитов , в защита на джумалия кореняк…

5

Шокиращото уволнение на главния архитект Васил Тинчев разбуни духовете на благоевградчани и десетки се питат какви са точните причини за крайното решение.
Те не вярват на официалната версия , че в основата е жалба от благоевградчанина Райко Зашев, съученик на кмета Ат. Камбитов.
Според тях той става жертва на стартиращи политически репресии,тъй като е отстранен без ясни и аргументирани причини.

Междувременно десетки потребители на социалната мрежа скочиха срещу кмета с гневни коментари. Хората открито подкрепят Тинчев, като смятат, че той е съвестен и добър специалист, човек отдавна доказал се в сложната професия, кореняк джумалия.

Коментарите са толкова крайни, че гражданите открито пишат и сипят обиди срещу Камбитов в защита на арх. Тинчев като обясняват,че „той е добър човек, но явно е станал неудобен и затова го уволняват дисциплинарно“.

В един от постовете въпросите са доста крайни и се пита „откъде са милионите на кмета за къща в софийския квартал „Бояна“.
Масово гражданите са на мнение, „че общината се е превърнала в частна фирма и се работи в полза на лични интереси“, пише в друг пост.
Друг коментар изрази възмущение „ от това колко е отмъстителен кмета Камбитов и как гони до дупка този, който му се противопостави“.
Друг пък написа „ жалко е в община Благоевград няма място за достойни хора като арх. Тинчев, удобни хора искат“.

Факт е,че главният архитект В. Тинчев до сега не е имал никакви провинения относно работата си в община Благоевград. За дейността си в администрацията няма нито едно, дори и най-дребно наказание.

Вчера Камбитов пред медии се чудеше какви доводи да даде за уволнението и да се подплати с точни аргументи.Според запознати, основната причина за уволнението обаче се състои в това,че Тинчев се обяви против строителството в парк “Бачиново“, с което накърни интересите на управляващите. Името му се свързва с отказа на местния парламент да продаде общинската част от съсобствен имот на собственика на „Гъбата“ Иван Давидков- Яйцето, приятел и бивш съдружник на кмета Камбитов .

Още нещо, много важно, архитект Тинчев е отказал да подпише проект за незаконен строеж и отново е нарушил кметските интереси.Напрежението от неправомерните нападки създадоха на Тинчев сериозни здравословни проблеми и се наложи да влезе в болница.След престоя в болничното заведение той не се скри и отново се върна на работното си място.

Ще следим развитието по случая и ще Ви информираме, очаквайте огромни разкрития следващата седмица.

    

3
1
Други новини
5 Коментара
 1. Сашо Милчев каза

  Сами си пишете коментарите и сами си ги цитирате. Колкото къщата на кмета в столичен квартал, да има, негова си е но е от преди да встъпи в длъжност КМЕТ. А други имат по няколко кооперации, върху зелени площи, ама за това и дума няма. Не е като да не знаем, както и че нечии апетити бяха посочени поради некомпетентност на собствени служители. Някои имат сбъдната Х/американска мечта – от каравана хотел, а в хотела…. Ама той си знае, те всички знаят де. Не знам, медиите на регионално ниво се състезавате за „сензации“, само дето едни са почти правдоподобни, а други съвсем не. А и в едни статии се набляга единствено и само на нечие благо изработено в години назад, много години назад. Понякога трябва да се правят нещата с мисъл, не със злоба от която лъха немощ.

  5

  10
  1. Христина каза

   Общината да мълчи. Кмета беше пред фалит преди да стане кмет, а сега си оправи живота. От КЪДЕ? От кражби! А относно хотела, той си знае какво е правил там.

   12

   8
   1. Сашо Милчев каза

    Боже, Боже, как се обърка, Поли А. Е, не позна, не е общината😉 Аз чета и се смея, а те, общината, надали ви се връзва някой, ама карай. Просто сте адски прозиращи.

    1

    4
 2. Георги ,каза каза

  Много сте смешни с тази статия !!
  А онзи съдружника на арх.Тинчев е пита вода ненапита !!!
  Дончооо да не попитаме някоя от твойте бивши работнички как си ги псувал като хамалин!!!
  Трябва да си благодарен , че не си попаднал на такъв като мен .
  Давам ти възможност да ме издириш по айпи адреса !!!

  2

  5
 3. тролове каза

  Боли а , боли тролове платени на Зарятааа

  8

  2

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!