Ще подаде ли оставка шефът на съдиите, поредна декларация на отбор от първа лига

0 1 029

Масово недоволство изригна на клубове от първа професионална лига срещу съдиите. Поредна декларация постъпи,този път от отбора на Пирин. Недоволните от съдиите станаха много,те коментират,че най-правилният ход е шефът на съдиите да си подаде оставка.Преди това скочиха ЦСКА, Ботев и др.

Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада, по време на двубоя от 19 кръг на Първа лига между Левски и Пирин. Това написаха в специална декларация ръководството, треньорите и футболистите на ОФК Пирин. Ето какво пише още там:

„ОФК Пирин рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но вчерашният двубой бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме – две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за ОФК Пирин и отсъждане на абсурдна дузпа в полза на домакините.
Преди година, в подобен сценарий се озовахме при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава ние чинно подадохме жалба до Съдийската комисия на БФС, а в последствие ни бе отговорено, че, Да, има дузпа за Пирин при резултат 0:0, но бидейки пропусната от главния рефер, това не е предрешило крайния изход от двубоя ( загубен в последствие ). Е, за нас, една измислена дузпа вчера предреши крайния изход и искаме последствия.

Бихме искали да обърнем внимание, чрез тази декларация, на цялостната ситуация, а именно, с цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери, да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата.
Уважаеми колеги, апелираме още, Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, за това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!