Човешка болка! Учителка с 35 години стаж си тръгна обидена от колегите и скандалите в 7 СУ “Кузман Шапкарев“

6

Началната учителка Василка Таскова от 7 СУ “Кузман Шапкарев“ напуска обидена образователната система и заминава за чужбина. Жената е крайно разочарована от скандалите в училището и решава да се пенсионира по-рано.

„Да си учител не е просто професия , а призвание колкото и клиширано да звучи“,коментира с болка пред ИА Региона Василка Таскова.

Ето какво разказа тя:
„Излизам пенсия след 35 години трудов стаж, наложи се да изляза по-рано. Аз съм от групата, която подаде жалба срещу нашата директорка Лилия Стоянова. Мене на можа да ме уволни, защото водех първи клас. Всички знаете какво се случи с колегите, банална история. Върнаха ги на работа и сега не ги искат, защото 20 свидетели лъжат. От три години е ад да се работи в нашето училище. Обичам професията си, обичам децата си, всичко което съм направила за моите възпитаници е с много любов, старание и труд. Тръгвам си разочарована от образователната система, от колегите, от това, че няма никакви закони и никой не ти защитава правото. Заминавам за чужбина с еднопосочен билет. Целия си професионален живот отдадох на моите ученици. Дано те ме запомнят с добро!, сподели огорчена дългогодишната педагожка Василка Таскова.

Скандалите в 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ са известни на цялата благоевградска общественост. За водените дела от директорката д- р Лилия Стояново неведнъж сме Ви информирали.

Според данни от Регионалния инспекторат класът воден от В. Таскова 4 „б“ е получил едни от най-високите оценки от Националното външно оценяване, има три първи места за страната. При записването на първокласниците за тази учебна година около 50 родители са останали разочаровани, че г-жа Таскова няма да води клас, защото са искали да запишат децата си точно при нея.

Жалко е, че системата изпуска кадри, които са се доказали като професионалисти. Друг е въпросът дали системата е толкова лоша или личностните взаимоотношения пречат на спокойната педагогическа работа.

След 35 години трудов стаж при условие, че си доказан в работата си да си тръгнеш обиден и разочарован от всичко в училището, където ти е минал половина живот е жалко и трагично.

 

 

0
0
Други новини
6 Коментара
 1. Колега каза

  Така е и в прехваленото СОУИЧЕ,като родител посетих едно сьбиране и така и не разбрах защо ни занимаваха всички относно един частен случаи.То беше говорилня и нищо конструктивно не се случи,напротив и ученици и учители и родители се надпреварваха да се правят на интересни,разочарован съм.Жалко за децата,качили са се на главите и на учители и на ръководството,Къде сбъркахме,тешко ни!

  0

  0
 2. учител каза

  Таскова е основният интригант от който тръгнаха скандалите. На каква се прави като изписа тонове жалби срещу училището. А колегите не ги ли боли от простотиите, които непрекъснато въртят в доносите и жалбите и ги проверяват всеки ден от техните помии. Гнусна история….Целия град знае къде отива и къде беше Таскова през цялата година в чужбина. Докато си гледаше кефа в Испания, учителите ги разкъсаха от интригите им. Нека си ходи с еднопосочен билет.
  А бе тия жени защо си мислят, че около тях се върти света? Айде холам, без тях е супер. Училището си цъфти и става все по-добро.

  0

  0
  1. 1 каза

   Ооооооооо направо прецъвтяхте

   0

   0
 3. мн стар у4еник каза

  света се върти около силните жени и в системата също предполагам е така.трябва да сме свестни и мъжете и жените ама не сме.и само интриги.живот като турски сериал.

  0

  0
 4. Тъжна картинка каза

  От три години насам слушам само негативни неща за училището. Едно време беше най-добрия избор за начална подготовка на нашите деца. За жалост сега всичко се върти до драмите на директори и учители. Ясно е, че когато има много жени на едно място винаги се стига до скандали! Яд ме е, че децата вече няма да имат сериозна основа за гимназиите и ще съм принудена да ги запиша в трето! Жалко,седмо ми беше любимец… Учих там седем години и наистина работата с учителите беше невероятна, допринесоха много. Жалко, че всичко се е променило…

  0

  0
  1. Кубето каза

   То пък в трето е много убаво… и там са една картинка…

   0

   0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!