Читалищният деятел М. Цонев връчи специална награда на читалището в село „Крупник“ по случай 80-годишен юбилей

0

Читалищният деец от Благоевград Михаил Цонев връчи специална награда на върховния читалищен съвет за принос в развитието на културата на община Симитли и село Крупник . Наградата бе връчена на тържествен концерт в чест на 80-годишния юбилей на Народно читалище „Владимир Маяковски“-1937 .
„Трудно започнало началото, много трудно, но в същото време е съхранено най- ценното – културата и духовното развитие. С гордост мога да заявя, че през 70, 80, 90-те години е развивана най- голямата самодейност. Не мога да не спомена, че имаме и музейна сбирка, за нас това е гордост. Пожелавам да пребъде нашето читалище с всички млади хора“, каза Марио Лазаров, бивш председател на читалищното настоятелство във встъпителното си слово и приветствие към гостите.

Специални грамоти за принос в развитието на читалищното дело бяха връчени на всички бивши и настоящи просветители в читалището. Тя бяха наградени от председателя на управителния съвет на читалището Николай Неделчев. Подаръци бяха подарени на кметовете на Симитли и Крупник. Дошлите на празника имаха възможността да разгледат множеството медали и грамоти, с които са награждавани самодейците през годините. Фотоколажи бяха разположени на входа, за да си припомнят всички славните години на читалищна дейност.

Кметът на село Крупник Иванка Чакалска, особено развълнувана, поздрави празнуващи и гости. „За нас този празник е голям ден, 80 години културна институция в село Крупник, са време, което е дало много на развитието на селото. Честит празник и на многая лета“, пожела Чакалска. След награждаването и благодарностите дойде моментът и за тържествения концерт, посветен на 80-годишния юбилей на читалище ,,Владимир Маяковски” . Специална награда от върховния читалищен съвет за принос в развитието на културата на община Симитли и село Крупник връчи Михаил Цонев.

Участие в него взеха невероятните възпитаници на Детска градина ,,Детско царство”, които разсмяха публиката с театралните си заложби. Мажоретен състав ,,Дъгица” с ръководител Мария Дюлгерска и Танцов състав към читалище ,,Владимир Маяковски” с. Крупник с ръководител Мария Зулямска, показаха танцовите си умения на сцената. Ученици от Средно училище ,,Св. Св. Кирил и Методий” с. Крупник пяха и бяха бурно аплодирани.

Николай Кимчев заедно със самодеен състав от Крупник изпяха песента „Орловец“, певиците от село Черниче зарадваха публиката със своя песен, както и Мъжка Фолклорна група „Изворите“. Малин Домозетски с радост запя песента за село Крупник и поздрави гости и празнуващи. Програмата беше закрита от невероятния танц на танцов състав „Кръшно хоро“ с ръководител Силвия Занева, които публиката бурно аплодираше. Голяма торта с фойерверки и свещички беше подарък от кметство Крупник за всички празнуващи самодейци.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!