Черпак с мерак: Шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов кълца пържоли за Нова година!

0

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов всяка година приготвя задушени пържоли за семейството си за новогодишните празници. Рецептата я пази от свои роднини и с всяка година става все по-добър кулинар.

„Обикновено очаквам аз да бъда изненадан, но често и аз приготвям ястия като се старя рецептите да са традиционни. Една от любимите ми е задушени вратни пържоли,“ коментира Дамянов.

Ето и рецептата:
Необходими продукти:
Пържоли – 6 бр. свински вратни, гъби – 350 г, топено сирене – 250 ,майонеза – 2 с.л., горчица – 1 с.л., черен пипер – 1 ч.л., кимион – 1/2 ч.л., бяло вино – 1 ч.ч., бульон – 1 к.ч. гъбен , масло – 125 г, сол – на вкус.

Пържолите се намазват с горчица и майонеза и се подправят със сол, черен пипер и кимион на вкус. Гъбите се нарязват и се слагат в тенджерата заедно с месото. Заливат се с вино и бульон. Добавя се маслото на парчета и отгоре се подрежда топенето сирене на шайби. Захлупва се капак и се пече във фурна около 1 час. След това се маха капакът и се оставя във фурната, докато хване златист загар.
Сервират се с хубаво домашно вино!

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!