Черна серия за бизнеса: Още един заможен българин си отиде само на 42 години

0 2 853
0
0

Почина изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Георги Гегов, това съобщиха вчера вечерта от пресцентъра на дружеството.
Починалият изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Г еорги Гегов бе сред заможните мъже на България. Той е потомствен енергетик, син на Кирил Гегов – дългогодишния шеф на „Булгаргаз“, още докато дружеството обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.
Приживе 42-годишният Георги Гегов бе смятан за един от най-опитните ни енергетици.
През 2010 година той оглави българо-руската компания за проекта „Южен поток“.
Той бе включен и в делегацията, която замина през 2015 г. в Москва за преговори с руския президент Владимир Путин и с представителите на Газпром.
Георги Гегов живееше с бившата депутатка от ГЕРБ Теодора Георгиева. Освен другите си активи, двамата имат четири апартамента в София, три гаража и три магазина. На името на Теодора Георгиева е записан и Мерцедес – ML, купен през 2008-а за 86 хил. лева. Общо двамата имат влогове в банки за над 250 хил. евро и 36 хил. щатски долара.

Георги Гегов е поредният, напуснал този свят, в черната серия на представители на бизнеселита, пише блиц. Първи си отиде собственикът на „Асарел Медет“ Лъчезар Цоцорков. Причина за смъртта му бе коварно онкологично заболяване. С рака не успя да се пребори и акционерът в „Петрол“ – мултимилионерът Денис Ершов.

Отново след месеци си отиде и друг известен бизнесмен – Петър Христов. Един от най-заможните българи бе застрелян брутално, докато отиваше към офиса си в София.

Предпоследен в черната серия се оказа друг много известен бизнесмен – Стефан Шарлопов, който издъхна в съня си едва на 55 години.

По нелепо съвпадение изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Георги Гегов си отиде на 42 години в деня, в който Шарлопов бе изпратен в последния си път.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!