ЧЕЗ монтира автоматизирани елементи по мрежата в община Сапарева баня…

0

Компанията ще постави устройства за бързо локализиране на повреди

ЧЕЗ Разпределение България стартира монтирането на автоматизирани съоръжения по електропроводите, които доставят електроенергия на гр. Сапарева баня, селата Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево, Гюргево, Овчарци и Ресилово, както и на гр. Дупница. Компанията подготвя мрежата за модернизацията и си набавя необходимите материали и устройства за нейното изпълнение.

При първите подходящи метеорологични условия, ЧЕЗ Разпределение ще монтира 3 броя дистанционно управляеми устройства и 3 броя устройства с дистанционно предаване на данни по електропроводите „Яхиново“ и „Сапарева баня“. Автоматизираните елементи дават възможност за много по-бързо локализиране на повреди. С това се очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на евентуални аварии на населените места, които се захранват от него.

Дейностите по модернизация на електропроводите в общ. Сапарева баня са част от дългосрочната програма на дужеството по подобряване на електрозахранването в региона, а стартирането им още в началото на годината са продиктувани и от поетите от компанията ангажименти на проведена наскоро среща с кмета на общината – Калин Гелев.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение монтира върху електропровод „Яхиново“ 4 автоматизирани устройства и 298 броя нови съвременни изолатори от силиконов тип. Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. Дружеството извърши и реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Яхиново. Инвестицията в обектите възлезе на близо 250 000 лв.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!