Ценен кадър напуска МБАЛ – Благоевград, вижте кой…

1 8 169

Юристката Биляна Митева напуска благоевградската болница, тя е депозирала молба в администрацията. Новината е сред най-коментираните в болницата, тъй като Б. Митева е единственият юрисконсулт на трудов договор в здравното заведение. Тя заема длъжността от 2012 година, назначена е от тогавашния директор д-р Михайлов.

Засега не е известно кой ще заеме овакантения пост от следващия месец,пише струмабг.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев потвърди, че Б. Митева напуска и в момента отработва едномесеченото си предизвестие, което изтича на 31 май.

Юристката вчера бе на работното си място, но отказа да коментира къде ще продължи трудовата си кариера.

„Текучество на кадри в болницата има, персоналът е близо 500 здравни работници, нормално е някои да отиват на други работни места”, заяви д-р Митев.

Болничният директор поясни: „Четирима нови лекари са назначени на работа само за месец, което е радващо. Младите колежки д-р Бъскова и д-р Пехливанова-Даутева от май започват работа в спешно отделение, те са зачислени и за специализация по гастроентерология, д-р Хорозова вече обслужва пациенти от спешен порядък в същото отделение. Кризата за лекари в спешно отделение е овладяна, липсват желащи специалисти, които да имат опит в болничната помощ”, каза д-р Митев.

Други новини
1 Коментар
  1. Колега каза

    Тоя ценен кадър що ли не го познаваме в гилдията,?

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!