Ха сега да видим, ще има ли проверка!? Две сестри пуснаха жалба срещу приятел и съученик на Камбитов

Kак ще реагира сега кметът? Съученик ли му е …? Дъщерите на бивш кмет на Благоевград настояват за пълна проверка…

0

Две дами, наследнички на бившия кмет на Благоевград Милан Зашев, изпратиха жалба до кмета Камбитов, свързана с неуредици около наследствения им имот. Инж. Татяна Зашева и д-р Златка Зашева твърдят, че са извършени нарушения при строителството в съседният имот на ул. „Иван Михайлов” № 3 и затова настояват да се направи проверка до каква степен са спазени законовите разпоредби в допълнително изградените огради, тераси и други при строителството на двете сгради в техния имот.

Ето какво пише в жалбата, адресирана до кмета:

„Като собственици на имот, находящ се на ул. „Иван Михайлов” №5 с разрешение за строеж № 241/12.10.2018 г., издадено от Община Благоевград, изтърпяхме обвинения и несъгласие с това разрешение за строеж от Райко Зашев, собственик на 1/8 на съседен до нашия имот на ул. „Иван Михайлов” № 3. Административеният съд Благоевград не уважи подадената от лицето жалба с решението си по дело № 914 от 2018 г. Това изчерпа нашето търпение към извършените нарушения при строителството в съседният имот на ул. „Иван Михайлов” № 3 и затова настояваме да се направи проверка до каква степен са спазени законовите разпоредби в допълнително изградените огради, тераси и други при строителството на двете сгради в техния имот, а именно:

При утвърдения РУП през 2005 г. беше прието свързано застрояване на партерния етаж на двете сгради с височина на един етаж, но при строителството в УПИ III 757 на ул. „Иван Михайлов” № 3 се изградиха магазини с височина 3,40 м.
На първият етаж беше изградена тераса с ширина около 2,80 м, вместо предвидената по проект 0,80 м, с което се нарушават отстоянията, залегнали в проекта от 2005 год.
Между двата имота беше издигната ограда с височина 2,40 м, за която не е искано разрешение и така тя е незаконна.
На границата на нашия имот са построени барбекю и чешми, за които също не е искано разрешение и също така не отговарят на отстоянията от съществуващи сгради.
Да се провери законността на предназначението на построения на първия етаж ресторант в съседната сграда в УПИ III 757.
Да се направи проверка на К-инт. и в техния имот, като се вземе предвид, че строителството е изпълнено преди повече от 10 години.
Неоснователността на жалбата на Р. Зашев се подкрепя от факта, че той възразява с/у разрешение за нашия строеж, издадено през 2018 г. – повече от 13 години след проектирането и изграждането на сградата на ул. „Иван Михайлов” №3, където той притежава 1/8 от имота. Това е много дълъг период и промените във всички сфери на обществото, вкл. и в строителството и градоустройствените планове са осезаеми. Живеем в 21 век и доказателство са многобройните комплекси и сгради, построени в Благоевград, променили града ни до неузнаваемост.
През 2005 г. когато е утвърден първият ПЗ /ЗП/ на нашият имот, предмет на атаката, нормативите са били други. Нима няма изменение на изгражданите сгради около нас – височина, параметри – плътност на застрояване, К-инт. и др. Дали нашата сграда трябва да е огледален образ на тази в съседство? И дали строежа на ул.”Иван Михайлов” 3 е изграден като надстрояване и пристрояване, както е било, или като изграждане по нов проект?
Господин Кмет,
Надяваме се на Вашата коректност при извършване на проверката
по подадените от нас сигнали за нередности при строителството
на сградите в УПИ III 757“ . Жалбата е подписана от инж. Татяна Зашева и д-р Златка Зашева.

Писмото и съдържа следния послепис: „ Когато жалбоподателят Райко Зашев пита кои интереси обслужва Главния архитект на Община Благоевград, на чии частни лица и интереси служи, подписвайки правото на строеж на НАШИЯ имот, отговорът е прост – на гражданите, в случая на Мария, Татяна и Златка Зашеви, съгласно действащите в настоящия момент технически норми, правила и закони. Жалбоподателят игнорира нашите граждански, законови и човешки права да разполагаме с нашата собственост, както намерим за добре в съответствие със законите и правилата на гражданското общество. Мотивите му са ясни, както ги изложихме в писмото до Вас.
За съжаление развихрилите се открити нападки между различни кръгове в Благоевград, след огласяване на жалбата на Райко Зашев показва още веднаж, че обикновените граждани, в случая ние, стават лесно жертва на конфликт на интереси от всякакъв характер.
Живеейки обаче в демократично и законово общество, ние не само спазваме законите и правилата на обществото, в което живеем, но И ЗНАЕМ И ЩЕ ТЪРСИМ правата си на всяко ниво –вкл. и в Европейския съд ,ще търсим компенсации за лъжливи обвинения, пропуснатите ползи и морални нанесени ни вреди“.

Припомняме, че преди дни се развихри голям скандал след като Камбитов започна проверка след сигнал на Райко Зашев срещу сестрите Т. Зашева и д-р Зл. Зашева, които имат договор със съветника Андон Тодоров да им построи сграда. С просто око се вижда, че атаките са насочени към съветника Тодоров и се търси начин да се спъва работата на главния архитект Васил Тинчев.Така с един куршум се отстрелят два заека. Хем главният архитект да се притиска, хем да има напрежение и проблеми около съветника Тодоров, който е лидер на ПП“ Партия на зелените“. От партията скочиха и срещу продажбата на земя в парк „ Бачиново“ на друг приятел на Камбитов.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!