Ученици от Гимназията по икономика в Благоевград слушаха в захлас историите на популярен краевед

0 1 483

Популярният краевед, писател и журналист Борис Сандански гостува в пенсионерския клуб „Еленово“ в Благоевград.  По време на визитата си той се срещна с ученици от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в града.

Учениците почерпиха опит от писателя и се запознаха от първо лице с живота му.  Борис Сандански подари над 30 книги на училищната библиотека. Самият той е възпитаник на училището. Завършил е през 1953г, когато е и първият випуск на школото.

Борис Сандански е културен деец, който участва активно в културния и спортния живот на Кресна.  През 1963 г. влиза в съюза на писателите в Благоевград, публикува в редица печатни издания поезия и научни трудове. Награден е с редица отличия, най-важно сред които е орден „Св. св. Кирил и Методий“.  През 2010 г. Борис Сандански е отличен като „почетен гражданин на Кресна“.

На срещата с краеведа, писател и журналист присъстваха Председателя на краеведите в Пиринско Васил Георгиев, както и народната певица Павлина Теова.

Преди дни в пенсионерския клуб бе представена и книгата „От копче до балтон“ на писателката Снежана Филчева. По време на представянето авторката прочете един от разказите на книгата, който породи гореща дискусия сред присъстващите.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!