Ученици от Гимназията по икономика в Благоевград слушаха в захлас историите на популярен краевед

0

Популярният краевед, писател и журналист Борис Сандански гостува в пенсионерския клуб „Еленово“ в Благоевград.  По време на визитата си той се срещна с ученици от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в града.

Учениците почерпиха опит от писателя и се запознаха от първо лице с живота му.  Борис Сандански подари над 30 книги на училищната библиотека. Самият той е възпитаник на училището. Завършил е през 1953г, когато е и първият випуск на школото.

Борис Сандански е културен деец, който участва активно в културния и спортния живот на Кресна.  През 1963 г. влиза в съюза на писателите в Благоевград, публикува в редица печатни издания поезия и научни трудове. Награден е с редица отличия, най-важно сред които е орден „Св. св. Кирил и Методий“.  През 2010 г. Борис Сандански е отличен като „почетен гражданин на Кресна“.

На срещата с краеведа, писател и журналист присъстваха Председателя на краеведите в Пиринско Васил Георгиев, както и народната певица Павлина Теова.

Преди дни в пенсионерския клуб бе представена и книгата „От копче до балтон“ на писателката Снежана Филчева. По време на представянето авторката прочете един от разказите на книгата, който породи гореща дискусия сред присъстващите.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!