Успех! Благоевградчанка първа изкачи НДК в скоростно състезание!

0

Лили  Гоцева от Благоевград  стана първа в изкачването на НДК в София. Хиляди столичани станаха свидетели на уникалния спортен празник, белязал първото издание на НДК 360 – Европейска вечер на спорта. Мнозина от тях се включеха в многото състезания и активности във и около една от емблематичните сгради за града и страната. Събитията отбелязаха финалния уикенд от Европейската седмица на спорта, а гвоздеят в програмата бе фестивалът НДК 360, включващ скоростно бегово изкачване по стълбите на сградата, ориентиране из коридорите и помещенията и скоростно фасадно изкачване на НДК. Всички тези състезания бяха придружени с много активности, демонстрации и открити уроци в над 10 вида спорт на специално изградени сетове, издигане на топловъздушен балон с възможност на него да се качват хора със специални потребности, забавни игри и томболи.

Най-бърза  в скоростното бегово изкачване на НДК при жените стана победителка  благоевградчанката  Лиляна Гоцева с 4:37 мин., пред Кристина Иванова 4:42, Десислава Димова 5:30 и др.

Лиляна Гоцева  е член  СКОБ „Младост“ и един от изявените спортисти на Благоевград. Участва в много състезание. 2016 година заема пето място в класацията Спортист на Благоевград.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!