Успелите млади: Син на благоевградска общественичка стана магистър по археология от престижен английски университет

2 1 794

Синът на благоевградска общественичка Валерия Дюлгерска- Красимир се дипломира като магистър по археология от университет в Ливърпул. На дипломирането на младия археолог специално от България бяха дошли и неговите родители Валерия и  Александър Дюлгерски. Майката на Краси е възпитател към общежитията на Гимназията по икономика „Иван Илиев“ , бащата Александър  е инженер –механик . Миналата година младият мъж завърши  с отличие и бакалавърска степен по археология.

Упоритият благоевградчанин смята да се занимава и за напред с научна дейност, решил да се включи и в докторантските програми на университета в Ливърпул.  По време на следването си Краси е бил на различни места на експедиции в Олинтос- Гърция, Бончукли- Турция, Уелс и в наши древни селища.

По време на стажа си в Уелс  той е избран от 70 участници от различни държави за най-добрия археолог. Гордите родители имат още един син Дани, който е завършил „Икономика и финанси“ в университета в Единбург Шотландия. Големият брат също може да се похвали с успехи, той е единственият българин завършил специалността финанси в шотландския университет. Стажувал е в световната банка „Голдман сакс“. В момента работи в инвестиционна компания в Единбург.

Към момента Краси остава в Ливърпул за по следваща реализация,  а само времето ще покаже дали ще се върне в България. Майката Валерия не пропусна да обиколи Ливърпул и да се наслади на коледния дух и атмосфера. Типично по женски обиколи и магазините и си обнови гардероба.

 

Други новини
2 Коментара
  1. 123 каза

    Тази пък не изпуска случай да се предлага по пресата и да занимава хората с нейната особа.

  2. Николай Казаков каза

    Уаууу… Каква ТОП новина… 😀 😀 :Da

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!