Уличен лъскач на обувки бори болести с чай от коприва, отсича: Многото ядене и пиене вреди на човека!

0

78 -годишният лъскач на обувки Кирил Гогов от Благоевград бори всякакви болести с чай от коприва. Възрастният мъж смята,че многото ядене и пиене вреди на човека. През деня яде филийка хляб или баничка с кисело мляко като ги разделя на няколко порции.

„ Аз водя здравословен начин на живот и не давам пари за лекарства. Моите набори дават по 30-40 лв.за лекарства, а пък аз до сега съм пил само аналгин.Сутрин пия чай от коприва и не преяждам. Вечер,ако се намери нещо, хапна малко ”, обяснява Гогов.Точно за това смята,че няма здравословни проблеми,само кръвното му е ниско.

Над 30 години бай Кирил лъска обувките на благоевградчани. Всеки ден заема работното си място в близост до съда в Благоевград. Пропуска само много студените и дъждовни дни.
Работата му не е много доходна, клиентите оставят колкото решат, 50 ст., левче, два.
Имало случаи по цял месец никой да не се възползва от услугите му. А имало и дни, в които са идвали по 5-6 души.

Миналата зима беше доста мразовита и пропусна доста дни.”Изобщо не знам дали работата ще потръгне отново.Никой не иска вече да дава пари за лъскане на обувки.Пък и една боя струва 2,50 лв. и човек цял месец ще си почиства обувките”,разсъждава той.

Преди време Кирил Гогов работел като музикант и се определя като човек на изкуството.Обяснява,че за всяка работа трябва усет, трябва майсторлък.
В неговия занаят трябва да се внимава много да не се изцапат чорапите на клиента и да не се допусне сплъстяване на боя та някъде да бъде повече, а на други места по-малко.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!