Ужас на пътя: Автобус с деца се обърна край Велико Търново

0

За съжаление, още една безсънна нощ. Снощи късно в района на Велико Търново имаше катастрофа на автобус, пълен с деца между 15-16 години. Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити“, заяви пред БНТ зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, като заяви че инцидентът е станал след 21 часа.

Зам.-транспортния министър допълни, че вече има съставен акт за 10 хиляди лева, защото децата са превозвани по тъмната част на денонощието, което е абсолютно забранено от закона.

От областната дирекция на МВР във Велико Търново заявиха, че на място веднага са били изпратени патрулни автомобили и линейки. По първоначални данни катастрофата заради изпреварване на две коли, като едната не успяла да премине в платното си и ударила странично микробуса, пълен с деца от Шумен.

 

За щастие, катастрофата е лека, 9 деца имат само повърхностни рани. Те са били откарани в болница, след което са били прибрани в Шумен.

По повод адското меле на магистрала „Тракия“ той бе категоричен, че не може без колани. „Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично“, обясни той.

„Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила“, каза Попов. „Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори“, заключи той.

Отговори Сигнализирай

Когато пътуват в чужбина българите наистина са много-внимателни единствено и само заради тамошните контролни органи , които за разлика от наште не си поплюват. На КАТ им дай да дремят под сенките или да спретават протести за заплати и униформи. A така наречените инструктури бълват неадекватни, туткави шофьори с навици от миналия век и съвсем неподготвени за съвременното динамично движение. сн.илюстративна

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!