Ужас: Две девойки от Благоевград опитаха да се самоубият с медикаменти!

0 7 625
0
0

Инцидентът с 13-годишно момиче от Благоевград станал в събота около 17,30 часа в дома й, само 24 часа преди нея в реанимация е приета и 17-годишна, също с натравяне от лекарства, за който ИА Региона Ви информира. В по-тежко състояние е 13-годишната девойка, която е приета в спешно отделение на благоевградската болница със силна интоксикация на организма, изпаднала в безсъзнание.

„Момичето е погълнало според близките й около 25-30 таблетки от различни медикаменти, сред тях за кръвно налягане, сърце и други”, каза дежурният лекар д-р Валюков. Той поясни, че причините не са известни, най-вероятно е изпаднала в депресия, не е имала здравословни или лични проблеми. Транспортирана е до болницата със спешен екип, неотлъчно до детето си била и майката, която изпаднала в шок от случилото се. След предприетите спешни действия и вливане на животоподдържащи медикаменти девойката е настанена за интезивно лечение в реанимация под активно наблюдение на анестезиолози.

Предишния ден в реанимация е приета и 17-годишна девойка, която погълнала също умишлено 20 таблетки „Верапамил“ за исхемична болест на сърцето, аритмия и кръвно налягане след скандал с член на семейството си.

„И двата случая са опит за самоубийство, девойките сами са взели рисковите решения, но може да има и друга причина, при 17-годишната девойка се случва за пореден път”, обясни д-р Валюков.

Спешният лекар поясни, че те са в тийнейджърска възраст, психиката им още не е укрепнала, на тази възраст особено момичетата са по-чувствителни, пише струма бг. Най-често след спор с близък човек страдат от значителна емоционална болка, усещане за безсилие, безнадеждност. Предприемат тези действия показно и демонстративно, с цел да накажат тези, които са им причинили страдание.

Бързата реакция на близките и лекарската намеса са решаващи.

И двете момичета живеят в един и същи квартал в Благоевград, в района на зоопарк

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!