Ужас в Северозапада: Двама врачани обезглавиха пенсионер

0

Двама врачани обезглавили пенсионер, с когото от години сядали на чашка, след което отишли да си допият в кръчмата. За зверството, извършено с 66-годишния Симеон Тодоров окръжната прокуратура изправя пред съда 49-годишният Цветан Цветанов и 36-годишният Пламен Иванов.

Двамата безработни били приятели с жертвата си. Те му помагали в ремонтите, цепенето на дърва и правенето на вино и зимнина срещу заплащане. И редовно тримата сядали на чашка. Но отношенията им се влошили, защото помагачите отказали да върнат на пенсионера около 70 лева, които му дължали. И спретнали план да го очистят.

На 11 март тази година двамата изпили солидно количество алкохол в квартална кръчма и отишли в дома на Симеон на улица „Околчица” 25, пише Монитор. Той ги поканил, донесъл чаши, налял ракия и сложил мезе. В един момент обаче възрастният мъж бил повален и бит с дървен топуз. Пламен го държал притиснат към пода, а Цветан му нанесъл порезни рани, сменяйки няколко ножа. Той прерязал шията на жертвата, заедно с кръвоносните съдове, като достигнал до шийните прешлени и почти го обезглавил.

След като се уверили, че Симеон е починал, те претърсили къщата за пари и банкова карта, но тъй като нищо не открили, откраднали стара военна каска, която смятали да продадат.

За да заличат следите, те изхвърлили чашите и пепелника с угарките, а също така измили ножовете. След убийството двамата се върнали в кръчмата и продължили да се наливат с алкохол.

Срещу тях са повдигнати най-тежките обвинения за умишлено лишаване от живот, за които наказателният кодекс предвижда и доживотни решетки.сн.илюстративна

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!