Удар под кръста: Собственици на хотели в Банско вдигат цените с 30%!

0 1 225

Някои хотелиери в курорта Банско вдигнаха цените на хотелските услуги с близо 30%.
Англичанинът Джеймс Хюс, който е в бизнеса от 15 години е направил този риск, но е загубил част от редовните си туристи – предимно гърци и руснаци. Хотелиерът е категоричен, че цените в курорта Банско са ниски за услугите, в сравнение с цените в хотелите чужбина. Джеймс e собственик на хотел две звезди. Досега офертата му на човек за нощувка с две закуски – сутрешна и следобедна, е била 15 евро, а сега вече между 19 и 23 евро. Решил да увеличи цените след обиколка в европейски курорти.
От Туристическия бизнес в курорта казаха, че повечето от нощувките в хотелите са на старите цени, защото са договорени преди месеци чрез туроператорите. Промяна в цените има в заведенията за хранене между 5 и 10%, съобщи БНТ.
Англичанинът разказа още, че е вдигнал цените заради инфлацията. Загубил е по-бедните туристи, които резервират чрез интернет и предимно гледат цените. Според него хотелиери в Банско, които предлагат ол инклузив на цена от 22 лева на човек, правят компромис с храната или пък с хигиената.
Хотелиери се надяват да направят корекции на цените, защото наблюденията показват, че собствениците, които през последните 10 години са предлагали услуги на ниски цени, вече са затворили обектите си.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!