Удар на Горски и полиция: Спипаха авджии на бракониерски лов в Благоевградско

0 3 286

Горски служители и полицаи са се отзовали на сигнал за незаконен лов в село Дренково. При проверката не е открит отстрелян дивеч, но има следи от убито диво прасе, а дирята, по която животното е влачено, е заметена с клони. Това установиха служители на „ДГС Благоевград”, които тази сутрин провериха мястото на отстрела между селата Дренково и Лисия след сигнал за бракониерски лов.

На 28 ноември, около 15.30 часа, на тел. 112 е съобщено за незаконно ловуваща група между двете села. Веднага е сформиран екип от служители на териториалното поделение на ЮЗДП за проверка и завардване на пътищата. Извикани са и служители от служба КОС на МВР Благоевград. При пристигане на място единият от екипите чува три изстрела. На терен са открити два автомобила „Лада Нива”, в единия от които е имало калъф от ловна пушка. В други два леки автомобила на асфалтовия път за с. Дренково също са намерени калъфи от ловни пушки.

След проверка са установени собствениците на автомобилите. От служба КОС са запечатани касите в домовете на заподозрените ловджии за установяване на оръжията. Според запознати, запечатени са автомобилите на бившият граничен полицай Йордан Чамишки, Георги Бакалски, багерист във ВиК-Благоевград, служител на Винпром „Логодаж“ и техен колега от Рилското корито. Сн.илюстративна

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!