Търсят педиатри за болницата в Сандански, шефът д-р Илия Тонев: Натоварването е голямо!

0

Липса на кадри може да доведе до затваряне на детското отделение на Югозападната болница в Сандански. Затова ръководството на здравното заведение и на общината стартираха серия от разговори с педиатрите в града. Целта е да се намерят специалисти, които да се съгласят да полагат труд и в лечебницата, а не само в доболничната помощ.

„На първата среща присъстваха много колеги. Разговорът бе конструктивен, но все още търсим решение. Предстоят ни нови срещи. Надявам се, че ще се намерят педиатри, които да започнат работа при нас, за да помогнат на колегите си. Не е леко тук, тъй като натоварването е много голямо, на практика си на разположение през цялото денонощие”, коментира директорът на Югозападна болница – д-р Илия Тонев. Той увери, че заедно с кмета на община Сандански – Кирил Котев, ще продължат да търсят решение на проблема и да осигурят функционирането на детското отделение,пише кметабг.

Проблемът възникна, след като напуснаха две педиатърки, тъй като графикът им бил изключително натоварен, работили без почивка много дълго време. В грипния период са имали средно около 70 деца на ден, с които деца са се справяли основно те. „Не са били натоварени само през грипния период, а от много дълго време. Правим всичко възможно, за да решим въпроса и да намерим поне още един педиатър, който да дава дежурства в детското отделение и да се облекчи работата на сега работещите там медици. Има много педиатри в града, но няма как насила да накараме никой да започне работа в болницата”, заяви градоначалникът Кирил Котев.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!