Тежък инцидент в Кресненското дефиле: Влак дерайлира, пострадаха четирима души!

0

Два огромни скални къса паднаха на жп линията Кулата – Благоевград и буквално повдигнаха локомотива. По неофициална информация ранен е машинистът.Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „Черниче“. Локомотивът буквално е повдигнат над релсите, покатервайки се над скалните късове. В момента дефилето ври от пожарни и линейки, които в първия момент се затрудниха да достигнат до мястото на инцидента, тъй като е недостъпно.

В началото на дефилето преди жп моста над р. Струма е ситуиран своеобразен щаб , в който има пожарни, линейки и полиция. След инцидента, станал към 19 ч., вагоните са издърпани назад, за да могат пътниците да се евакуират по въжения мост, намиращ се на 500 м след Османска чешма в посока Кресна. При удара има съборен стълб на контактната мрежа.

Напрежението е спряно както и всички влакове в двете посоки. Сред пътниците има леко пострадали – с охлузвания и външни наранявания. От БДЖ съобщиха за четирима пострадали – машинистът и помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пътник, пише бгнес. Всички останали пътници са евакуирани със съдействието на екипите на органите на реда в гара Пейо Яворов.

Преустановено е движението на влаковете по направлението Петрич-Благоевград Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал. Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака, както и за следващите влакове по трасето.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!