Таксиметрови шофьори в Благоевград искат 20 % увеличение на цените на услугите им от догодина

3 2 699

Таксиметровите шофьори в Благоевград настояват за по-високи цени на услугите им от догодина. Те обясняват, че тарифите за превоз не са променяни през последните 5-6 години и ако не се увеличат, доста фирми ще фалират.

„Всичко се увеличи, данъците се увеличиха, патента се увеличи така че е напълно нормално да се увеличат тарифите“, коментира таксиметровият шофьор Иван Иванов.
Разстоянията в града не са големи и клиентите плащат средно около 2.50, а до по-отдалечените квартали близо 5 лева.
„ Просто возим трима човека, показва 2.40 лв, колкото на автобуса. Ние не сме автобус, имаме си достатъчно данъци“,добавя още той.

Таксиметрови шофьори разказаха, че работата намалява през последните години, има дори месеци, в които трудно заработват една минимална заплата.

Управителят на Сдружението на превозвачите в Благоевград Росен Начев настоява за 20-процентно увеличение на таксиметровите услуги.
“ Корекции на цените не е имало от доста години. Те са фиксирани, като дневната тарифа е 65 стотинки, а нощната 75 стотинки.Трябва да има увеличение поне с 20 %“, коментира Росен Начев, който е управител на популярна таксиметрова фирма в града.

Предложението за увеличаване на минималните цени за таксиметров превоз вече е внесено до Общинския съвет в Благоевград
От бранша настояват и за изграждането на повече пиаци в града, защото сега съществуващите били недостатъчни.

 

 

Други новини
3 Коментара
 1. Бакшиш каза

  Могат да искат, когато са изрядни! В колите вони, чалга от повече от половината автомобили, арогантно поведение на шофьорите… Таксиметровият парк е под всякаква критика, от 500-600 автомобила едва 10 или 15 да са читави!

  1. Костадин Стоянов каза

   За курсове от по 1.50 лв, какво очаквате? Да Ви вози 2 годишна Е класа и да ухае на Пако Рабан ли? Ще стане ако платите 15 лв.

 2. РЗИ каза

  Вероятно са решили и да се къпят преди работа, а електричеството е скъпо…Ама някои се нуждаят от поне 50% увеличение за такива процедури.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!