С шампанско и бонбони благоевградските театрали стартираха репетиции на „Приказки от стари времена”

0

В Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград стартира репетиции на ново детско представление, чиято премиера ще бъде през месец март 2018г. По този повод театралите гръмнаха бутилка шампанско и похапнаха шоколадови бомбони.

Режисьор на „Приказки от стари времена” от Ръдиард Киплинг е Съби Събев. Той е един от утвърдените български режисьори на спектакли, насочени към детската и тийнейджърската аудитория.
В постановката участват: Жанет Керанова,Божана Косева,Кънчо Кънев,Георги Манев
и Иван Кордов.

За сценографията и костюмите, на новото заглавие в афиша е поканена Томиана Томова – Начева. Тя е родена в Пловдив. През 1982 година завършва специализираното училище за сценични кадри в град Пловдив, след което през 1988 г. – Висшия институт за изобразително изкуство ”Николай Павлович” в София – специалност “Сценография”.

Приказките на Киплинг ще разкажат актьорите Жанет Керанова, Божана Косева, Кънчо Кънев, Георги Манев, Иван Кордов.

Авторът, Ръдиард Киплинг е име, известно дори и на децата. То назовава един от бележитите британски писатели. Издавайки първата си книга със стихове още на 16 години, на 42-годишна възраст Киплинг вече е и най-младият Нобелов лауреат за литература. Той е автор на класически и вечни истории, сред които и „Книга за джунглата“. Става така, че моралните уроци, на които ни учи дивото момче Маугли, привличат читатели от всички възрасти. С „Книга за джунглата“, както и с другите си романи, разкази, басни, стихотворения и истории в рими, Киплинг илюстрира големите истини от живота.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!