С печена пъстърва и пилешко филе със сушени сливи глезят клиенти в новогодишната нощ в Благоевград

0 1 355

С пълни заведения ще посрещне Нова година Благоевград.Кувертите вървят от 60 до 120 лв. като вече не се намират свободни места.
В популярна механа на хотелски комплекс кувертът е 80 лв. Менюто включва печена пъстърва и пилешко филе със сушени сини сливи и гарнитура-броколи.

” Работим по 12 часа на ден и поне един път в годината човек трябва да си позволи да има приятни емоции”, обясниха благоевградчани.

Свободни места вече няма и в популярно централно заведение като кувертът е 90 лв. За да привлекат повече клиенти домакините предлагат в менюто пилешки стек с моркови и аспержи, торта и плодове.

Домашният уют за празничната нощ е предпочитан от доста благоевградчани, други плануват да празнуват на гости у роднини и приятели, трети пък предвиждат да излязат на площада в Благоевград.

„ Ще празнуваме в къщи с компания. Събрахме по 50 лв. и напазарувахме всичко необходимо“, обяснява благоевградчанката Мая Николова.

Средно около 100 лева за подаръци и малко под тази сума за празничната трапеза на 31-ви декември планират да похарчат хората.

 

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!