С нов учебен предмет „Програмиране” Осмо СУ „Арсени Костенцев” кандидатства за иновативно училище

0 2 140
0
0

С нови методи на преподаване в начален и прогимназиален етап и нов учебен предмет „Програмиране” благоевградското Осмо СУ „Арсени Костенцев” кандидатства за иновативно училище. Идеята на ръководството е в училището да се създаде нова, модерна образователна среда, в която децата да се подготвят за заобикалящия ги дигитален и технологичен свят.

В Осмо средно училище в Благоевград от няколко години наред с традиционният начин на преподаване, учениците имат часове, в които използват новите информационни технологии. Съчетават се различни учебни предмети, а това става в специално оборудвани кабинети, съобщи бнт2.
Валентина Стефанова, учител по английски език:

В случая информационни технологии с английски език. Интерактивни уроци се провеждат тук и не само по информационни и английски, може по български език, може по история, може по география и стават чудесни уроци наистина.
Училището кандидатства за иновативно в две направления – нови методи на преподаване и нов учебен предмет.

„Методът е започваме с начален етап 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти клас по български език, английски език и Човекът и природата, а новият учебен предмет е “Програмиране” в 5-и клас. Това е новото – интегриране на информационните технологии по всички учебни предмети“,коментира Рая Барбулска, зам.-директор по учебната дейност

Галина Владова, учител по информационни технологии обясни,че идеята е петокласниците да започнат с визуален език за програмиране. Там те ще създават свои герои, сюжети. Същевременно ще програмират, ще създават алгоритмичен начин на мислене.

Дали училището ще получи статут на иновативно ще стане ясно в края на учебната година. Тогава се очаква от Министерството на образованието да оповестят одобрените училища за новата учебна година.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!