С нова концепция развиват туризма в Банско

0 1 089
0
0

Нова туристическа концепция ще обсъждат на среща 23 общини и 11 сдружения с нестопанска цел в Банско. Основен повод за събирането в града е учредяването на туристически район „Рила-Пирин“, който ще бъде част от 12-те туристически района в страната.

Обособяването на 12-те туристически района е регламентирано в Закона за туризма и в новата концепция на ресорното министерство. Идеята е създаване на регионален туристически бранд с обща реклама, която да представя възможностите за туризъм и почивка.

Срещата ще се проведе във връзка с изискване на Закона за туризма – България да се раздели на туристически региони, които са сходни като продукти, които предлагат. Банско попада в регион Рила-Пирин и тъй като от доста време няма никакво движение по този въпрос, само Родопи са готови, в Банско решили да инициират и създаването на техния регион. Поканени са 23-те общини, които са в този регион, както и 11 сдружения с нестопанска цел.

Същинското създаване на туристическия район ще стане с решение на Общо събрание и избор на управляващ орган, както и седалище.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!