Със Зимен празник Белица става посланик на малките планински общини в ЕС

0 1 169

Местните власти имат изключително важно място при провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС. Включването на община Белица с инициативата на Посланик на малките планински общини с Европейски политики за развитие на малките планински региони в «Зимен празник – Белица – Семково-2018», ще спомогне за превръщане на домакинството на Съвета в национална кауза, а посланията на България и община Белица да бъдат формулирани и припознати от българските граждани и гражданите на ЕС.

С плануваните инициативи под мотото : „Община Белица – Посланик на малките планински общини в ЕС в годината на БПСЕС 2018 в « Зимен празник Белица – Семково 2018“ , кметът на община Белица Радослав Ревански се стреми да се привлече вниманието на участниците от Съвета на Европа, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС в годината на БПСЕС 2018, с фокус развитието на малките планински общини на Европа. Община Белица да заеме ролята на Посланик на малките планински общини в ЕС за създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално – икономическото им развитие с обща законодателна рамка и специфичното им финансиране.
05.02.2018 – 28.02. 2018 г.
• Провеждане на информационна медийна кампания на инициативата: «Община Белица – Посланик на малките планински общини в ЕС» в «Зимен празник Белица – Семково 2018» , в годината на Българското председателство (БПСЕС 2018), чрез регионалните и национални медии за предстоящите инициативи в община Белица

09.02.2018 – 14.00ч.-15.30ч. – Зала –ТИЦ – Белица
• Публична дискусия – „ Бялата книга за бъдещето на Европа”, лектор Красимира Хаджикосева „Европейски информационен център Europe Direct” – Благоевград
• Изложба от детски рисунки посветена на българското председателство на Съвета на ЕС
• Презентация -„ 10 години България в Европейския съюз – Ползите за хората от Община Белица” / представя реализирани значими проекти и инициативи/
Организираното събитие ще се проведе в залата на туристическия информационен център към читалище „Георги Тодоров-1885” на което ще присъстват над 150 бр. ученици, учители и граждани на общината. Дискусията е с участието на експерт в Европейски информационен център Europe Direct” – Благоевград „на ЕС. Публичната дискусия с тема – „ Бялата книга за бъдещето на Европа” ще провокира вниманието на присъстващите за ползите и за бъдещето развитие на България в ЕС. Фокусиране на общественото внимание върху значимостта на (БПСЕС 2018); Фокус на общественото внимание върху необходимостта от комуникациите с „Европейски информационен център Europe Direct” – Благоевград за всеки български гражданин.

18.02.2018 г. – 10.00ч. – 11.00 ч.
Лекционна зала на х-л „Бор” в кк „Семково”
Официално откриване от Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова
– Публична дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа” – Илияна Йотова- Вицепрезидент на Република България , докладчик по планинските региони в Комисията по регионално развитие в ЕП на инициативата за допълнителни целеви инвестиции в планините на ЕС от евро фондовете и Радослав Ревански – кмет на Община Белица.
– „ Приносът на академичната общност за развитието на планинския курорт „Семково” – проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на Технически университет – София.
Очаква се в дискусията да вземат участие поканените български и Европейски депутати.
11.00 ч. – 14.00 ч.
Публична проява на открито
–Официално откриване на „«Зимен празник Белица- Семково 2018» в годината на (БПСЕС 2018) ;
Радослав Ревански – кмет на община Белица, ВИП гости
Спортна програма:
– Ски слалом/мъже, жени, деца/
-Футбол на малки вратички
-Дърпане на въже
-Скачане с чували
-Шах- турнир
-Бридж – белот турнир
-Тенис на маса
Културна програма и награждаване на победителите в спортните дисциплини

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!