Съветничката Злата Ризова пита кмета кой закон му дава право да отменя решение на ОбС

10

Общинската съветничка Злата Ризова засипа с въпроси за таксите в детските градини кмета на Благоевград . Питането и е свързано с Заповед № 89/23.01.2018 г. на Кмета на Община Благоевград .Чрез председателя на ОбС, Злата Ризова настоява да получи писмен и устен отговор.
Ето и въпросите:

„Г-н Тасков,
Съгласно чл. 109 и 110 от „Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация“, чрез Вас задавам това питане до кмета на общината д-р Атанас Камбитов, като бих желала да получа писмен и устен отговор.

Г-н Камбитов,
След приемане на следните изменения в текста на чл. 25, буква „г“ от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград и последвалото недоволство, Вие издадохте Заповед № 89/23.01.2018 г., с която създадохте още по-голямо объркване и напрежение. Още повече, че гореописаната Заповед е в пълно противоречие с приетото и влязло в сила Решение на Общински съвет. Това ме провокира да отправя към Вас следните въпроси:
1. Към настоящия момент, при какви обстоятелства не се събира такса?
2. Кой от действащите закони в Република България, Ви дава право да отмените влязла в сила Наредба на Общински съвет? По силата на кой закон Заповедта Ви може да се противопостави на Наредбата?
3. За предходния месец колко са неприсъстващите деца, за които не е заплатена такса?
Ще Ви бъда благодарна, ако към отговора на настоящото питане приложите и справка за последния месец на отсъстващите деца, които са освободени от такса (придружена със съответните медицински документи) от една детска градина по Ваш избор“.

0
0
Други новини
10 Коментара
 1. Журналист каза

  Госпожата и питането не може да си формулира правилно….

  0

  0
 2. КОЛЕГА СЪВЕТНИК каза

  е е й с взема се много на сериозно !!!!!

  0

  0
 3. Стареца каза

  Това Злата Сотирова ли е,щото ако е тя, много бързо забрави благинки те от КМЕТството!

  0

  0
 4. Общинар каза

  Кмете,какво отказахте на г-жата, че се активира срещу Вас?

  0

  0
 5. Разбирач каза

  Много подкрепяха камбата, но разбраха че са сбъркали.Той обеща много за този град и нищо не изпълни.Скоро и други ще последват Злата

  0

  0
  1. Баш казано каза

   Няма кой да я почеше

   0

   0
 6. Така е каза

  Браво Злате, продължавай така

  0

  0
 7. Смехурко каза

  Е е точно Злата ако последват…..

  0

  0
 8. Златан каза

  Какво търсим, да запълним дупка или сме послушковци на разни малобройни партийки, които търсят поле за изява. Вяра, Надежда, Любов и … Златаааааа – хахааахаааааа

  0

  0
 9. друшка каза

  Кмета си я отгледа, дундуркаше я за всички пуп-ове и нея и др. около нея. Е Е Кмете, „пази боже сляпо да прогледа“, тая вашта стана така…………

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!