Съвети за спестовници! Ето как можете да пътувате с малко пари…

0

Има хора, пътували по целия свят, които казват, че това съвсем не е непосилна задача. Затова подбрахме техните съвети за това от какво можете да спестите пари при пътуване.
Ето ги и тях:
1. Споделяне на дома: Този вид туризъм става все по-популярен. Каква е идеята – различни хора, които обичат да пътуват по света, предоставят дома си и на други като тях. В замяна, когато заминат, те също ще бъдат приютени. Имайте предвид, че е добре, когато изберете къде искате да нощувате, да проверите дали има обратна връзка от други хора и да не се спирате на места без никакви отзиви. Ако не искате да споделяте пространство с друг, разбира се, винаги остава алтернативата Airbnb.

2. Нискотарифни авиокомпании Следете и резервирайте билети, когато нискотарифните авиокомпании пускат промоции. Дори и да нямате идея за конкретна дестинация, можете да се спрете на някоя, която не сте посетили, само заради изключително ниските цени, на които се предлагат билетите.

3. Нискотарифни автобуси: Както при самолетите, така и при автобусите има различни класи в много страни. Ако имате скромен бюджет, може да се възползвате от по-малко луксозните, които все пак ще ви закарат до избраната дестинация. В САЩ например буквално можете да си купите билети между големите градове само за 1 долар, пише пейкабг.

4. Пътуване само с ръчен багаж: Допълнителният багаж увеличава многократно цената на самолетния билет, затова най-добре пътувайте само с ръчен багаж. Тръгнете с по-малко дрехи и когато се измърсят, можете да ги изперете на мястото, където сте отседнали.

5. Направете блог съвета за безопасно пътуване. Ако пътуването е вашата страст, прекрасна идея е да си направите блог. По този начин си отваряте възможността, след като го развиете, различни компании, сред които превозвачи и хотели, сами да ви търсят за партньорство. Освен това ще можете да документирате по уникален начин своите преживявания и да ги споделяте със света.

6. Избягвайте ресторанти: Луксозните и модерни ресторанти с изискани ястия са нещо атрактивно, но не се препоръчват за хора с малък бюджет. Да си купите храна от супермаркет или местен пазар не е толкова лоша идея, а на много места менюто може да излезе само няколко лева.

7. Следете промоциите в социалните мрежи: Все повече туристически компании, както и такива, които предлагат самолетни билети, рекламират найдобрите си оферти именно в социалните мрежи, затова най-добре ги следете. Може да излезе някоя наистина изгодна оферта!

8. Ползвайте автостоп: Ползвайте автостоп, но само в страните, за които предварително сте проучили, че е безопасно. Това е прекрасен начин да се придвижвате, ако разполагате с малко средства за пътуването си

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!