Ст.акушерката в МБАЛ Благоевград: Изпратихме старата година с 552 бебета и 9 двойки близнаци

0 2 411

МБАЛ-Благоевград изпрати 2017г. с 552 бебета, 9 двойки близнаци, момичетата надделяват 273, а момчетата са 231. Статистиката изнесе ст.акушерка в АГО Камелия Пандалиева. Тя обясни,че изминалите 12 месеца са изключително успешни за тях , и допълни,че са доволни от добре свършената работа

„Изпратихме старата година с момче и посрещнахме новата отново с момче, първото бебе на МБАЛ-Благоевград, изплака точно в 11:35ч. носи прекрасно име Мартин и е с идеални мерки! През новата 2018г. си пожелахме да се раждат още по-голям брой здрави бебета, които да носят щастие в домовете на своите родители!“,допълни още Камелия Пандалиева и пожела на всички:Честита Нова година!
Последните бебета за 2017 година в родилното в Благоевград са две момичета и едно момче.
На 30 декември в 02:05ч с помощта на д-р Костадинова, д-р Ролева, акушерката Начева изплака бебе Георги. Той е с тегло 3500гр, ръст 53см и е под грижите на неонатолог д-р Калпазанова, медсестрите Бурджиева и Керина.
Щастливите родители изказаха сърдечни благодарности на всички подарили им това щастие!
Пожелаваме на бебе Георги да расте здрав и обичан, и бързо възстановяване на мама Миглена.

“Дадох ти живот, а ти на мен причина да живея!”, каза развълнуваната мама Нина на своята първа рожба. Бебе Йоана изплака на 29 декември в 16:10ч с помощта на д-р Костадинова, д-р Орцева, акушерката Атанасова. Тя е с тегло 3000гр, ръст 51см и е под грижите на екипа на неонатология д-р Билюкова, медсестрите Циканделова и Никова.

Първата рожба на мама Гюлтена изплака също на 29 декември в 07:15ч с помощта на д-р Калоянова, акушерката Камбитова. Бебе Инес е с тегло 2400гр, ръст 48см и е под грижите на неонатология д-р Кръстев, медсестра Циканделова.

Щастливите родители и техните близки изказаха благодарности на всички за подарената им радост!

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!