Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ, оставиха клиенти без ток

0

Без електрозахранване бяха клиенти в столичните кв. Витоша и в.з. Симеоново, и гр. Долна баня
Строителни фирми скъсаха два кабела, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. В резултат на изкопни работи в 11:26 ч. днес без електрозахранване за 1 час и 50 мин. останаха 936 клиенти на дружеството на територията на кв. Витоша и в.з. Симеоново в София. Малко по-късно, в 12:19 ч. беше скъсан друг кабел на компанията, като без ток останаха 235 клиенти в гр. Долна баня. Служители на ЧЕЗ Разпределение ремонтираха повредените кабели по най-бързия възможен начин.
От средата на октомври до днес, само в София, без електрозахранване, заради скъсани кабели от строителни фирми, бяха граждани и бизнес клиенти в Долни и Горни Богров, Студентски град, Панчарево, Кокаляне, Герман, Надежда, Толстой, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Западен парк, Разсадника и Киноцентър. Скъсани кабели за същия период имаше и в Банско, Сандански, Вълково, Игралище, Ботевград. В резултат на несъгласуваните или невнимателни действия на предприемачите се нарушава нормалният ритъм на живот на хората, тяхната работа и спокойствие.
ЧЕЗ изготвя констативни протоколи за причинените от строителните фирми аварии и предявява претенции за нанесени имуществени щети. Компанията призовава да се подава информация за стартиращи изкопни дейности поне две седмици предварително чрез факс на тел. 02/ 92 92 551, чрез телефонната линия 0700 10 010 или на имейл klienti@cez-rp.bg Важно е изпълнителите да съгласуват проектите си и след това да спазват съгласувателните изисквания, а предварителното информиране на компанията за старта на изкопните работи е част от тях.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!