16-годишно момиче е родило в къщата си в казанлъшкото село Средногорово и е удушило бебето си. То живеело заедно с баща си и приятеля си, който е пълнолетен. След раждането е настанена в болницата в Казанлък в тежко състояние и под полицейска охрана.

На 5 март в Районното управление на МВР в Казанлък е получен сигнал от лекари от болницата в града за приета жена след раждане, която не дава обяснение къде е новороденото, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

При прегледа на момичето е установено, че на 1 март тя е родила момченце. Събраните до момента доказателства сочат, че го е удушила с ръце, съобщи нова тв. Мъжът, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Съдебно-медицинската експертиза сочи, че бебето е родено в осмия месец и е живяло около 10 минути. Назначена е експертиза, която да установи какво е психичното състояние на родилката преди и по време на деянието.

Образувано е досъдебно производство за извършено убийство от майка спрямо новородено. За това престъпление се предвижда затвор до 2 години.