Страшен мор! 55-годишен издъхна, дъщеря му бере душа с пневмония

0

55-годишен мъж е починал след усложнения от вирусно заболяване в Областната болница в Пазарджик, съобщи д-р Васил Вълчев, началник на лечебното заведение. По думите му мъжът е бил докаран по спешност в Спешното отделение на болницата, където е починал от много тежка дихателна недостатъчност.

„Пациентът е пристигнал в много тежко състояние, с усложнения от прекарано вирусно заболяване и с придружаващи заболявания“, уточни д-р Вълчев. Той допълни, че в болницата е приета в критично състояние и 26-годишната дъщеря на мъжа, която е с пневмония.

В Интензивния сектор на Второ детско отделение на лечебното заведение са настанени и две деца с тежка пневмония. Според „Марица-Пазарджик“ смъртта на мъжа е настъпила минути след постъпването му в Спешно отделение. Мъжът е боледувал няколко дни вкъщи и се е опитвал сам да се справи със заболяването. Потърсил лекар, когато се почувствал много зле. Въпреки усилията на екипа, е починал. Предполага се, че причината за смъртта му е вирус, който обаче не е бил единствения му здравословен проблем. Имал е диабет, хипертония, а при хората с такива увреждания инфекциите протичат по-тежко, припомнят медици.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!