Става страшно! Полицията в Благоевград ни подслушва…

0

Благоевградчанинът Методи Станойчев Митовски осъди областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Благоевград за незаконно послушване, което е прецедент в страната .Дирекцията, в лицето на старши комисар Николай Хаджиев, трябва да заплати на М. Митовски сумата от 4000 лева със лихвите към днешна дата за нанесени неимуществени вреди.Това реши ВКС.

Благоевградчанинът завежда дело срещу областната дирекция на основание чл.2 ал.1 т.7 от Закона за незаконно използване на специални разузнавателни средства. Митовски е бил подслушван във времето от 6 март до 9 март 2009 година.
На по-късен етап е допуснато касационно обжалване на решение на софийския Апелативен съд, в което е отменено решение на Благоевградския окръжен съд.

Впоследствие Върховният касационен съд преценява, че чрез подслушването е нарушена личната сфера на Методи Митовски. В решението на съда е записано, че действително не е без значение разгласяването в медиите, на обстоятелствата около прилагането на специални разузнавателни средства по отношение на ищеца, но в медиите той е представен не като извършител на позорни деяния, а като жертва на нарушение.

Душевното му състояние в периода на увреждането, както е установено от свидетелските показания, се дължи не само на увреждащото поведение на ответника, но и на други причини, за които ответникът не отговаря.
В край на сметка остава решението на софийския Апелативен  съд!

 

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!