Спрягат три имена за главен секретар, кой ще седне в стола?

0

Всякак ще помагам на новия министър, заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат Валентин Радев.

Той  се върна в парламента като народен представител от групата на ГЕРБ, след като вчера в пленарна зала бе гласувана оставката му като министър на вътрешните работи, която той депозира заради тежката автобусна катастрофа край Своге, а в министерския стол седна досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов. Според Валентин Радев новият вътрешен министър е добър професионалист и ще се справя добре с работата си.

„Той беше всеки понеделник на оперативка и знае всичко относно работата“, аргументира се той. Относно необходимите качества, които трябва да притежава новият главен секретар на МВР, Радев отговори категорично: „Като Младен Маринов“.

Според него, има поне трима души, които са подходящи да заемат поста, сред които са директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. „Но кой точно ще бъде, Младен Маринов ще реши“, подчерта Радев, пише бгнес.

Той допълни, че ще се чувства по-спокоен в работата си като народен представител и припомни, че ще се връща в парламентарната Комисия на отбрана. „Всичко е като на терена – като играеш сърцато е без значение дали побеждаваш или падаш. Това съм се старал да правя винаги“, каза още Валентин Радев.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!