Социалистите в Пиринско стартираха подписка за разваляне на сделката с ЧЕЗ

0

Националната гражданска инициатива против сделката за ЧЕЗ стартира във всички общини на област Благоевград.И организацията на БСП в Благоевград ще се включи в националната инициатива за стартиране на подписка за развалянето на сделката за електроразпределителното дружество, което доставя енергия за бита в Югозападна България.

В Благоевград ще бъдат обособени 4 пункта за събиране на подписи, обясни лидерът на общинската организация на БСП Любен Милев.

“ В обособените четири пункта ще има наши представители и водачи на листи и депутати. Подписката е с едно изречение “”Не” на сделката с ЧЕЗ и активна защита на гражданите от монополите”. Това е повече гражданска инициатива, а не политическа, защото защитава интереса на гражданите”, обясни Милев.

Младите социалисти в Гоце Делчев стартираха подписката срещу сделката за ЧЕЗ още на 8- ми март. Според младите хора, неприемливо е този договор да има клауза, по която бъдещият купувач на ЧЕЗ да сътрудничи срещу България в арбитража.

„От къде на къде? И как така една жена, като Гинка Върбакова, се съгласява на подобна клауза. Кой е този българин, който се съгласява на подобна клауза? ГЕРБ трябва да дадат отговор, защото година и половина – две, откакто е стартирала процедурата, те управляват ” – питат младите социалисти в Гоце Делчев.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!