Собственик на оранжерия гори незаконно 3 тона гуми

0 1 156

Граждани сигнализираха за незаконно горене на 3 тона гуми в оранжерия.
По сигнал, получен на зеления телефон на РИОСВ-Благоевград, за нерегламентирано изгаряне на излезли от употреба гуми в оранжерии, в землището на с. Лешница, общ. Сандански, е извършена проверка . Проверени са имоти (оранжерии), собственост на Атанас Серафимов и Светла Серафимова.

При проверката се констатират излезли от употреба гуми, които се съхраняват на три места, в близост до оранжериите с общо количество около 3 тона. Установени са следи от изгарянето на гуми. В близост до оранжериите до полски път се констатира съхраняване на чували с негодни за употреба памперси (бракувани от производството), а също и отпадъци от хартиени, картонени и пластмасови опаковки, текстилни изрезки и други. Същите се съхраняват съвместно на площ от около 100 кв. м.

Към момента на проверката на обекта нямало представител за осъществяване на контакт, за това е изискано съдействие от кмета на селото. Съставен е констативен протокол в присъствието на собственика Атанас Серафимов.

За установеното нарушение е дадено предписание на лицето, да извърши предаване на наличните количества отпадъци и да представи документите удостоверяващи предаването в РИОСВ, в срок до 31.01.2018 г.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!