Собственикът на „Дента клиник“ д-р Дана Джамбазка: Красивата усмивка кара човек да се чувства добре, както външно така и отвътре

0

Д-р Дана Джамбазка е дентален лекар с дългогодишна практика и собственик на „Дента клиник“ в Благоевград. С професионалното си отношение и доброто качество на услугите, които предлага тя се наложи като предпочитан специалист, който налага нов стандарт при денталното лечение. „Красивата усмивка кара човек да се чувства добре, както външно така и отвътре, моят екип винаги се стреми да предложи различни решения и да направи лечението в „Дентал клиник“ приятно и човек да си тръгва удовлетворен“, споделя Д-р Дана Джамбазка. Пациентите на клиниката са най-разнообразни- децата идват заради чудесните специалисти, които работят за техните здрави усмивки, а възрастните получават пълно дентално лечение както от д-р Джамбазка така и от нейни колеги с които клиниката работи в София. През последната година в нейната клиника може да откриете и много допълнителни процедури, които се прилагат от професионалисти в различни области като дерматология, козметични процудери, както и бюти терапии за лице и тяло.

 

– Д-р  Джамбазка, какви са най- честите оплаквания на Вашите пациенти?

Все по-често пациентите идват с  оплаквания свързани с кървене и болки във венците, което се дължи на нередовното почистване на зъбен камък и редките профилактични прегледи.При децата все по- често се наблюдава появата на множество кариеси, което се дължи на големия прием на захарни изделия и натурални сокове.

– Как да се предпазим от кариеси?

Редовни профилактични прегледи 2 пъти годишно, добра хигиена с четка,паста, с конец за зъби и разтвор за жабурене.Трябва да пием повече вода, а не безалкохолни и енергийни напитки.

– Препоръчвате ли избелването на зъбите, което широко се рекламира?

Да, за избелването на  зъби съм.Ние в клиниката  ежедневно извършваме тази процедура.

– Избелването не руши ли емайла, не изтънява ли горния слой на зъба?

Не,това е мит.Когато избелването е направено професионално от специалист, не води до разрушаване на емайла. Прекаленото  и неправилно избелване в домашни условия, може да доведе до увреждането на емайла

– Храната какво влияние оказва върху зъбите?

Големите количества сладко,водят до появата на кариес, приема на много кисели храни също води до увреждане на зъбния емайл.Газирани безалкохолни напитки, които са основен  източник на захар,съдържат  фосфорна  и лимонена киселина, които също разрушават емайла.

– За дъвките – полезни или не са те?

Първо, винаги трябва да се дъвче дъвка без  захар.Второ, дъвченето увеличава притока на слюнка, а това е много полезно  особено след хранене, защото тогава защитата от кариес  е ниска, но само за 15-20 минути. Дългото дъвчене на дъвка може да доведе до болки и изменения в темпоро-мандибуларната става.

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!