Снимка на джендър двойка в операта взриви социалната мрежа!

0

„Дамата“ в бяло, мъжът в черен смокинг застанали на красиво стълбище в сграда в стил неоренесанс, ето този фотос разбуни духовете във фейсбук снощи въпреки, че беше спрян за няколко часа. В меката на оперното изкуство австрийската столица Виена може да се види всичко.

Въпреки че традиционно австрийското общество е пуританско и то се е научило да приема различните. Джендър двойката посетила прочутата Виенска опера е щракната от папарак и естествено снимката е разпространена в социалната мрежа.

Сред множеството коментари за и против начина на облекло на ролята на изпълняващия жена в двойката се появи и български коментар след този: „На опера във Виена“- „Е не е като Бай Ганьо във виенската опера“. Трагичен или комичен поне образът на Бай Ганьо е бил истински, за прототип на героя си Алеко Константинов е използвал Ганьо Сомов роден в село Енина, през 1850 година и от малък историите около него са интересни. Нашенци преди 150 години може да са били прости и неуки спрямо европейските порядки, но джендъри не са били.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!