Слух или истина: Иван Чапов плаща задълженията на „Пирин“ и взима „Картала“ за 3 млн.лева

2 6 160

Бизнесменът Иван Чапов развърза кесията след празниците, за да подпомогне длъжници. Според запознати, амбициозният предприемач иска отново да вземе под крилото си ОФК „Пирин“ като изплати дълговете му. Това се говори усилено във футболните среди.

Не е тайна, че футболният клуб е затънал в дългове и се нуждае от още пари, за да осигури бюджета . В противен случай „орлетата“ могат да не получат лиценз да бъдат пратени в окръжните групи.
Известно е,че необходимият бюджет на Пирин за годината е 2,5 млн. лв, като общинската субсидия е 650 хил. лв. 300 хил. идват от телевизионните права, останалите 1,5 млн. се очакват от спонсори. Тази година обаче даренията са около 900 хил. лв. и за момента няма кой да покрие оставащата дупка.

Както ИА Региона писа община Благоевград реши да отпусне 350 хил. лв. и така спаси Пирин поне за момента. Сумата обаче е твърде недостатъчна, перспективите пред клуба не са никак добри и спешно се търси стратегически спонсор, който да се наеме с издръжката на клуба.
Преди 5 години Иван Чапов беше шеф на Пирин,но изостави отбора.Тогава той дори поиска да си вземе автобуса и се наложи общината да отпусне пари за возилото.

Освен това усилено се шушука,че Иван Чапов иска да вземе ски зоната „Картала“ за 3 млн.лева. Пистата бе открита през 2008 г. като съсобственост между общината и частен инвеститор, който тегли 12 милиона лева кредит. Заради необслужването му банката в момента е собственик на лифта. Целта на общината бе да стане едноличен собственик на центъра и трябваше да води преговори с Българо-американска кредитна банка, която да покрие задълженията по кредита, но явно преговорите са в задънена улица и се търси друго решение в лицето на бизнесмена Иван Чапов.

Развитието на ски зона „Картала” е част от мегапроекта „Спортен Благоевград”, който местната власт искаше да реализира в областния център.
В момента ски пистата е с дължина 2000 м, има ски влек с начална станция на 1400 м надморска височина и горна станция на 1750 м надморска височина, а също така и къс учебен влек.

 

Други новини
2 Коментара
  1. Ум патки пасе каза

    Редно е икономически стабилен предприемач да вземе ски-зоната, за да работят съоръженията именно през зимата, а не да ги ремонтират през активния сезон. А сега вероятно лифтът ще се ползва от берачите на боровинки през лятото?!?

  2. ТутиЛимонади! каза

    …и дължината на пистата е 4.5 км … некомпетенции!

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!