След три години размотаване! Съдът осъди Емил Първанов- Ембака на 12 години затвор!

0 2 766
0
0

След три години размотаване съдът осъди Емил Първанов- Ембака на 12 години лишаване от свобода по чл.115 от НК. По обвинението за хулиганските подбуди, съдът го оправда. Засега остава на свобода, тъй като  има добро процесуално поведение. Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. Емил Първанов трябва да заплати и 340 хил. лева кръвнина на децата на убития Чивиев.
Присъдата бе произнесена днес в 16 и 30 часа от Окръжен съд Благоевград.

В хода на заседанието Окръжна прокуратура поиска 20 години затвор за Емил Първанов- Ембака, обвинен в убийството на легионера Николай Чивиев. Наблюдаващият делото прокурор Весела Стоилова разясни на съда събраните доказателства за фаталния инцидент на 26 юни 2015 година, довел до смъртта на Чивиев. Прокурор Стоилова поиска най-тежкото наказание на база повторната експертиза, доказваща, че Емил Първанов не е бил в състояние на афект по време на трагичния инцидент.
Тя припомни също и факта, че след инцидента на АМ “Струма” Ембака избяга и се укри.
Припомняме на читателите на ИА Региона, че Емил Първанов – Ембака е предаден на съд за това, че на 26.06.2015 г., около 13.30 ч. на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от гр.София, като деянието е извършено по хулигански подбуди.
Убитият от Първанов Николай Чивиев е работел в „Агромах Роуда“ ЕООД като координатор от 03.11.2014 г. Отговарял и организирал обезпечаването на строителството с материални ресурси, оперативно управление на строителните дейности, технически надзор на съоръженията, решавал оперативно проблемите, възникнали в процеса на строителната дейност и др.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!