След лют дебат: Парламентаристите в Петрич без привилегии да паркират безплатно в Синята зона

0

Петричките съветници днес гласуваха против предложението те да паркират безплатно в района на „Синя зона“ около сградата на Общинска администрация – Петрич по време на провеждането на заседания на постоянните комисии и на местния парламент. Самото предложение бе дали срамежливо, дали лукаво замаскирано като част от предлаганото разширяване на зоната, и не бе ясно кой е неговият автор. То бе обозначено като параграф 3. В кулоарите преди днешното заседание на Общинския съвет – Петрич се заговори, че съветник, играещ за и печелещ доста обществени поръчки в общината е предложил той и колегите му да паркират безплатно около петричкото кметство по време на провеждането на заседанията на постоянните комисии и на съвета.

На заседание на една от постоянните комисии дори е възникнал спор дали е редно да има такова предложение, но въпреки това то е влязло в становището на комисията. Странното в цялата тази работа е защо съветник, печелещ обществени поръчки за стотици хиляди левове, се е поскъпил за едното левче. Самият този съветник на днешното заседание на Общински съвет – Петрич е гласувал против собственото си предложение, споделиха негови колеги.

Но неговата идея за безплатно паркиране неочаквано намери подкрепата на 10 негови колеги, които гласуваха „за“. Други 15 гласуваха „против“.

Идеята безплатно да паркира, докато получава месечно възнаграждение около 420 лева плюс други бонуси, срещна най-горещо одобрение в лицето на съветника от БСП Димитър Капитанов, който получава и заплата от общинското дружество ВиК. Преди неговата емоционална реч от микрофона на заседанието съветникът и негов земляк от Коларово Георги Търнаров предложи целият параграф 3 да отпадне. Което видимо нервира социалиста. В отговор на Търнаров Капитаное заяви: „Да престанем с популизма“, и прочете от микрофона определение на популизма. Последваха ръкопляскания, пише струма24.ком.

Вдъхновен, Капитанов заяви, че съветниците са избрани да „работят тук“, че едва ли общественото мнение в Петрич не одобрява безплатното паркиране в Петрич, и подкрепя предложението за безплатно паркиране. „Нека ние сега да гласуваме, и да видим какъв е проблемът“, заяви Капитанов. Той дори предложи съветниците да съберат „някой лев“, и да ги дадат на драскачите, които са против предложението, за да престанат да пишат. Ако успее да събере някакви пари, с голям успех и благородство социалистът Капитанов може да закупи с тях (до колкото стигнат) абонаменти за колите на търговци, служители на банкови и други офиси, обикновени граждани, които тичат за изваждането на документи по институциите в центъра. И ще получи още и по-справедливи ръкопляскания!

Съветникът Пламен Чолаков предложи съветниците да могат да паркират безплатно само на паркинга зад сградата на Общинска администрация по време на заседанията на постоянните комисии и Общински съвет. След него съветникът Янко Стоянов предложи безплатното паркиране за колегите му да важи само на паркинга зад кметството, и само по време на заседанията на местния парламент. Но и двете предложения – на Чолаков и Стоянов, не получиха необходимия брой гласове.

В началото на заседанието съветникът Стоян Божинов предложи точката за разширяването на “Синята зона” в Петрич да отпадне. Нямало е обществено обсъждане на предлаганите промени, в “Синята зона” цари хаос, мотивира се Божинов. Но предложението му не бе прието.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!