Скандал! Общественичка скочи срещу организацията на конкурса „Жена на годината Благоевград“, бил занимание на „тесен кръжец“

1 2 573

Общественичката Лалка Бенгюзова скочи срещу организацията на конкурса „Жена на годината Благоевград“. Според нея,  конкурсът е избор и занимание на един „тесен кръжец“, който си разпределя едно звание. Проявата стартира под организацията на женската организация на благоевградската структура на ВМРО  „Македония“, а сега от името на НПО. Организатори са Олга Ворошилова, Светлана Йорданова, която е зам. министър в Здравното министерство. Предложенията за номинации те събират по телефона и на имейли, а решението кой да носи поредната титла взимат заедно с досегашните носителки на приза.

Ето какво сподели и какво предложение даде Лалка Бенгюзова в социалните мрежи:
„Скъпи мои Фейсбук приятели,
Моля ви коментирайте идеята ми да се проведе истински граждански избор на Жена на Благоевград . Примерно в Драматичния театър на живо, пред всички публиката да дава предложения с аргументи, които ще се допълват с личното представяне на излъчените кандидатки. Междувременно ще тече концерт на самодейни състави и професионални певци. Благотворително! Накрая публиката ще гласува явно! Ето при такъв избор спечелилата ще има правото да носи званието Жена на Благоевград.

Съществуващият от години конкурс е избор и занимание на един тесен кръжец. Да твърдят, че професионалните и научните постижения са без значение, а примерно една показна „благотворителна“ акция е решаваща – това за мене е пълен абсурд. Да се присвоява от една партия и организация името Благоевград – е абсолютно неприемливо!

Убедена съм, че този явен регламент ще бъде полезно упражнение по демокрация! Ще докажем, че добрата работа се върши и без пари, с ентусиазъм и любов“!

Конкурсът тази година е насрочен за 25 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, тогава по традиция ще бъде обявена и носителката на титлата.

Наскоро приключи събирането на номинациите в конкурса „Жена на годината на Благоевград” за 2018 година. Журито на конкурса разгледа всички подадени номинации и избра 10 от тях:

1. Валентина Атанасова – треньор, председател на Плувен клуб ПИРИН;
2. Венета Ифандиева – общественичка, действен доброволец в Българския червен кръст;
3. Екатерина Захариева – общественичка, активен член на сдружение „Движение – ние, жените“ ;
4. Елка Миленкова – общественичка;
5. Милена Донева – Ръководител на Комплекс за социални услуги към Бюджетно Звено „Заведения за соц.услуги“ към Община Благоевград;
6. Мирела Кючукова – Ръководител на православния център към Неврокопска Света митрополия
7. Нина Илиева – бизнес дама, благотворител;
8. Росица Зиновиева – преподавател;
9. Соня Гальова – химик-лабарант в ЮЗУ, защитник на животните;
10. д-р Юлия Цветанова – лекар.
Според коментари на благоевградчанки, всяка година са номинирани едни и същи жени, а има толкова много майки и жени, които също заслужават да получат приза. Някои от тях са доста крайни в коментарите си, че конкурсът е измислен и си го организират кръг от хора всяка година.
Недоволните твърдят, че организаторките са включени в Съвет на жените, с каква цел, преценете вие?!

 

Други новини
1 Коментар
  1. Вера Гергинова каза

    Донякъде сте права. Ако критериите са благотворителност, може би трябва да се смени призванието, не да бъде Жена на Годината само, но и да има различни категории. Например, благотворителност, професионално постижение, изкуство, майка с много деца, майка преодоляла трудности, и т.н. Има толкова много Българки които са „тихи“ героини, дори само да отглеждат децата си и ги възпитават на добри навици че всички трябва да бъдат поставени за кандидатура.
    Наблюдавам че понякога наистина се получава така че само „тесен“ кръг от група хора се занимават с определена кауза, но това е защото много хора просто не виждат смисъла от някакви названия (такава съм и аз, например) или просто не обичат името им да се „носи,’ насам и натам. Други, обаче, тези които са, т.н. ексхибиционисти, обичат да се славят, имената им да се повтарят и да са „известни.“ Това са си психически профили които са в ДНК-то и затова са и тези тесни кръгове.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!