Скандалът се разраства! Дъщери на бивш кмет на Благоевград с гневно писмо до Камбитов: Истината има две страни!

Т.Зашева: Има решение на съда, напразно атакуват главния архитект Тинчев, личи си, че работата е скалъпена

1

Две дами, наследнички на Милан Зашев – кмет на Благоевград от 1951 до 1955 год., изпратиха гневно писмо до Атанас Камбитов.В него инж. Татяна Зашева и д-р Златка Зашева дават подробни разяснения около спор за наследствен имот, провокирани от статия в местен сайт и жалба на Райко Зашев до различни институции.

Ето какво пише в писмото:

Във връзка с горепосочената статия и жалбите на Р. Зашев до различни институции, вкл. и до Вас искаме да дадем някои разяснения, защото истината има две страни.
Не сме изненадани от реакцията и огромните усилия на Райко Зашев да се спре строителството в нашия парцел. Той, както и други и роднини от години проявяват огромен интерес и апетити към нашия наследствен имот, знаейки че ние от години не живеем в Благоевград и нямаме наследници.
Райко Зашев преди много години предложи /срещу нищожна сума/ да закупи нашия имот, естествено ние отказахме. По- късно той закупи част от имота на ул. „Иван Михайлов” № 3 от един от собствениците – Кирил Янчев Зашев и в момента е собственик на 1/8 от сградата. При искането на издаване на виза през 2004 година с вх. № 0102-112/13.12.2004 г. той беше този, който фалшифицира нашите подписи. Той предложи да се построи свързано застрояване гараж, а не офиси, защото нямаше съгласие между наследниците в този имот.

По-късно след проведени с всички съсобственици на този имот срещи се стигна до съгласие от наша страна , офисните етажи –партерите на тяхната сграда и нашата /в бъдеще/ да бъдат със свързано застрояване. Тогава през 2005 г. ние направихме РУП за упи II -760 за надстрояване и разширяване, което не изпълнихме, защото съществуващата постройка /къща/ беше в много лошо състояние – напукана и пред събаряне.

Голямо беше нашето учудване обаче, когато след завършване на техния строеж видяхме издигнати ограда и изградени барбекюта на границата на нашия имот. Законно ли е това? Възразихме, но отговор от Общината не получихме и реакцията на Райко Зашев беше арогантно безразличие. Човек, който си позволява да фалшифицира подписи, т.е. със съмнителна морална ценностна система има най-малко право да дава оценки за справедливост, да говори за нарушени права, договорености и т.н.
И пак подчертаваме , че той притежава само 1/8 от имота, аси позволява да се самообявява за единствен собственик. Никой от останалите съсобственици не са имали възражение срещу нас и строежа.

За това, че нашият имот е бил обект на апетити от т.н. роднини от много години е и незаконното отнемане на 1,5 м от лицето на нашия парцел от роднините – наследници на Атанас Зашев- собственици на първия етаж в УПИ 761 – на ул. „Ив. Михайлов” №7 при изработването на кадастралната карта на Благоевград. Въпреки подаденото от нас възражение вх. № В-02-48/07.05.2013 г. и представени документи за собственост от 1923 г. до 2005 г. Общината отказа да измени кадастралната карта и ни изпрати Протокол № 29/04.07.2013 г. за отказ и бяхме ощетени незаконно, въпреки представените от нас доказателства и скици за имота. Дори и одобрения ПЗ на УПИ II-760 е потвърждение на законните граници на нашия имот.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

Моля да разгледате случая обективно, без пристрастие, да вземете под внимание посоченото по-горе от нас, както и мотивите за реакцията на Райко Зашев срещу строежа на нашия имот.
Надяваме се на Вашето обективно решение“.

Любопитно е,че сигналът на Зашев е от началото на декември, а от общината сега се съдействат.И това явно става след отказа на ОбС да даде право да се продаде земя на „Бачиново“ на близкия приятел на кмета Иван Давидков.Тогава една от основните роли изигра лидерът на „Партия на Зелените“ Андон Тодоров, който не крие,че имат приятелски отношение с главния архитект Васил Тинчев.

Минути след като излезе публикацията Зашева се свърза с ИА Региона и изпрати определението на съда, където ясно се вижда,че съдът е отказал,тъй като няма интерес към този жалбоподател,който атакува главният архитект.Това повдига съмнения дали работата е скалъпена и има тенденциозност.

 

    

 

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Почтен стар гражданин каза

    Раѝко Зашеф е мошеник, алчно и безскрупулно човече, стремящо се не само да спечели непочтените си битки, но да навреди ако е губещия . Изписвам фамилията му умишлено с буквата „Ф“ , защото не мога да допусна, че Зашеф може да има роднинска връзка с наследниците на така апетитния за много хора имот. Като стар благоевградчанин познавам наследниците на имота , Мария Зашева, инж Т Зашева и доц. д-р Зашева, уважавани ,почтени и изключително честни личности .След публикацията в Струма страстите се разгорещиха срещу гл.архитект, кмет, общински съветници, бизнесмени, предприемачи и т.н. Разбираемо, живеем в „демократично “ общество, искаме прозрачност, законност. И какво се оказа, жалбоподателят ЗашеФ е мошеник, фалшифицирал подписи, следват безброѝ квалификации за кмет, гл .архитект и други служители. За почтената фамилия Зашеви ,обаче, никоѝ не спомена и дума, за това че се нарушават техните граждански права да се построи на мястото на почти рухналата им стара къща нова сграда , право по закон. Освен закони на книга има и чисто човешки, неписани правила, да не лъжем, да не крадем, да уважаваме достоѝните, почтените, нашите учители, тези които безотказно ни даряват здраве и живот, всички честни хора, независимо от професията им. Благодаря на фамилия Зашеви, че ги има. Морално те са победителите!!!

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!