Силният вятър събори окачен таван в Първи корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград

0

Окачен таван в Първи учебен корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград е съборен от силния вятър в събота. Няма пострадали хора. Паднал е около 20 кв. м окачен таван от метални плоскости. Инцидентът е станал в подлез под учебните кабинети на университета.

Мястото се използва предимно като място за пушене. Ръководството на университета проверява документацията на фирмата, изградила окачения таван, за да си търси правата за некачествено изпълнение.

Районът около падналия таван е сигнализиран и обграден с ленти, пише бгнес. Падналият таван е най-голямата щета нанесена от силния вятър в събота в Благоевград, този ден върху Е-79 падна топола на изхода на града преди отклонението за с. Рилци. Преди година и половина под съседното стълбище също падна почти целия окачен таван, но той бе от гипсокартон.

Тогава фирмата-изпълнител отстрани щетите за своя сметка. Проблемът с щетите от вятъра е, че същата фирма е поставила окачен таван също от метални плоскости в съседство с падналия в събота. За това се налага оглед на тези части, тъй като по стълбите под окачения таван преминават студенти и преподаватели.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!